Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Választókerületi tanácskozás Félegyházán
2013. március 22.

Lezsák Sándor meghívására az új országgyűlési választókerület polgármesterei jöttek össze tanácskozásra ma délelőtt Kiskunfélegyházán.

Választókerületi tanácskozás Félegyházán

A Fidesz választókerületi elnöke azért tartotta fontosnak a találkozót, hogy a települések vezetői megismerjék egymást, valamint tájékozódjanak az elkövetkező időszak pályázati, településfejlesztési lehetőségekről.

A megjelenteket házigazdaként Kapus Krisztián polgármester köszöntötte, majd Lezsák Sándor választókerületi elnök adott tájékoztatást a Hungarikum Bizottság működéséről, döntéseiről. Ezt Követően Héjj Dávid szólt az önkormányzatok pályázati lehetőségeiről. A Miniszterelnökség helyettes államtitkára arról adott számot, hogy idén már szűkösek a pénzügyi keretek, de ennek ellenére még lesznek források, amelyeket megpályázhatnak az önkormányzatok.

Választókerületi tanácskozás Félegyházán

A 2014-2020-as ciklusban ismét bőségesebb lehetőség nyílik a fejlesztéseket szolgáló pályázatokra. Arról, hogy az uniós források felhasználása mely területekre terjed ki, még folynak a tárgyalások, de legfőbb sarokpontok már megfogalmazódtak.

A tanácskozáson Jánosiné Gyármán Erzsébet elmondta, hogy térségünkben valamennyi kis önkormányzat költségvetése feszített. Emiatt nem tudják előteremteni a pályázatokhoz szükséges önrészt. Azt kérte a helyettes államtitkártól, hogy próbáljanak segíteni azzal, hogy önerő nélkül is pályázhassanak, mert enélkül a kistelepüléseken az elkövetkező években nem lesz semmiféle fejlesztési lehetőség.

Választókerületi tanácskozás Félegyházán

A tanácskozáson több polgármester is felvetette, hogy az eddigi pályázatok sok lehetőséget biztosítottak, de nem mindig olyanokat, amelyekre egy-egy településnek a legnagyobb szüksége lett volna. Erre a felvetésre Héjj Dávid úgy válaszolt, hogy ez a gyakorlat megszűnik. A lehetőséget igyekeznek összehozni a szükségletekkel. Többek között a mai tanácskozás is ezt szolgálta, de a megyei fejlesztési bizottságok is azon dolgoznak, hogy felmérjék a legfontosabb szükségleteket.

(Forrás: FélegyháziTV.hu)


Képtár


Fülöp Sándor kiállításának megnyitója Lakiteleken
2018. december 1.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért
Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019
Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00
Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét
Budapest
2018. november 17-18.
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép