Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Városi ünnepség Tiszakécskén
2010. március 17.

Lezsák Sándor ünnepi beszédével kezdődött Tiszakécskén a március 15-i városi megemlékezés, melyet ...Itt az idő! Most vagy soha... címmel tartottak az Arany János Művelődési Központ színháztermében.

,,Ébredj, hazám, mert ha most nem ébredsz, Soha többé nem lesz ébredésed” – idézett Lezsák Sándor, az Országgyűlés elnöke Petőfi Sándortól, miközben megnyitotta a Tisza-parti település városi ünnepségét. Lezsák Sándor kiemelte, hogy az említett idézet nagyon fontos jelentéssel bír napjainkban is, majd hozzátette, hogy március 15. ünnepe a magyar nemzet számára mindig is sebezhetetlen és sérthetetlen marad.  Az országgyűlési képviselő kifejtette, hogy a kokárda piros-fehér-zöld színe mi mindent jelent a magyar nép számára; hogy a piros a harcot szimbolizálja, a fehér az emberek hűségét jelenti a haza iránt, a zöld pedig a reményt jelképezi. A képviselő kiemelte az összefogást, mint Magyarország előrelépésének egyik legfontosabb feltételét.


Lezsák Sándor beszéde után Szőke Péter ünnepi műsorát tekinthették meg az érdeklődők, melyet Rózsa András vezetett fel narrátorként. A színpadon Varga Evelin népdalénekes és Hegedűs Zoltán népzenész jelent meg elsőként, hogy hegedűszóval kísért produkciójukkal megnyissák a színvonalas jelenetek sorát. Őket a Városi Színjátszókör, Sőrés Arnold Dávid és a Tisza’ 83 Citerazenekar követte. A citerások és Tar Sándor zongorajátéka kiválóan színezte a műsorban szereplő fiatalok ünnepi dialógusait, és a lakiteleki Kösköntyű Néptáncegyüttes produkcióját.


A műsor végén Zoboki Balázs énekelte el a Nemzeti dalt, melynek végső taktusai alatt, a közönség vastapsa mellett vonultak ki a szereplők a színpadra. A tapsvihar elcsendesedése után Lakatos Tibor lépett elő, és a Szózat elszavalásával zárta a városi ünnepséget.


Sánta László
kis-kunsag.hu

 


Képtár


Nemzeti Fórum Piknik Petőfiszálláson
2018. július 6.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek

Budapest, Polgárok Háza
2018. május 16. 18.00 óra

Kölcsey Kör: A migrációról – másként

Kecskemét, Hírös Turisztikai Központ
2018. április 26. 18.00

Kölcsey Kör: Egymillió

Budapest, Polgárok Háza
2018. március 6. 18.00

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép