Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Védelem a libatartóknak
2012. december 3.

Védelmébe vette a magyar libatartókat Lezsák Sándor, az országgyűlés alelnöke. A politikus visszautasította a hazai libatenyésztők ellen indult újabb lejárató hadjárat állításait.

A Nyugat-európai napilapokban közelmúltban megjelent cikkek hamis képet mutatnak a hazai libatenyésztésről és tollfosztásról. A támadás több ezer hazai libatartót érint - mondta Lezsák Sándor azon a sajtótájékoztatón, amelyet vasárnap Szájer József Európa Parlamenti képviselővel közösen tartott Kiskunfélegyházán. Mint mondta, a Félegyházán és környékén élő gazdákat különösen érinti az újabb támadási hullám, itt ugyanis is évszázados hagyománya van a víziszárnyas tenyésztésnek, családok százai élnek ebből.

Az angol és német újságok támadássorozatukkal próbálják elriasztani a vásárlókat, illetve fölhívni a figyelmet arra, hogy ne vásároljanak Magyarországról érkező libát, libamájat és egyéb feldolgozott terméket. Mivel ez érzékenyen érintheti a térség gazdáit Lezsák Sándor ma Fazekas Sándor szakminiszterrel egyeztet ez ügyben, amelyet csak megalapozott jogi lépésekkel lehet rendezni - fogalmazott az országgyűlés alelnöke a tegnapi sajtótájékoztatón. Szájer Józsefet is arra kéri, vizsgálják meg annak a lehetőségét, hogyan lehet az Európai Parlament elé terjeszteni az ilyen ügyeket, hiszen ezek rendkívül sokat ártanak nem csak a libatenyésztőknek, hanem a magyar gazdaságnak és az ország hírnevének. A politikus szerint, a külföldi lapok méltatlanul járatják le hazánkat.

Védelem a libatartóknak

A Térség és az Európai Unió címmel tartott közös sajtótájékoztatón Szájer József, Európa Parlamenti képviselő az unió költségvetésének előkészítése kapcsán elmondta, Európának alapvetően a munkára, termelésre kell építenie a gazdaságát nem pedig a pénzügyi spekulációk rendszerére. Magyarország egyértelműen azt az utat választotta, amely saját erős ipari bázis és egy munkaalapú gazdaság kiépítését szolgálja.

Az uniós támogatások elosztásáról elmondta, mivel hazánkban szinte minden fejlesztés uniós forrást igényel, rendbe tették ennek felhasználását. Annak érdekében, hogy könnyebb legyen ezeket a forrásokat igénybe venni több intézkedést hoztak az elmúlt időszakban. Leszűkítették a támogatások körét azokra a területekre, amelyek valóban beindítják a gazdaság motorját, elősegítik a munkahelyteremtést. Ugyanakkor létrehoztak egy önész alapot is, amely segíti a forrásokhoz való hozzájutást – tette hozza Szájer József.

Vajda Piroska

(Forrás: Petőfi Népe)


Képtár


Kósa Lajos lakossági fóruma Kiskunfélegyházán
2019. május 3.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok II.
Budapest, Polgárok Háza
2019. április 10. 18:00
XIX. Lakiteleki Filmszemle
A nevezési lapok és a filmek beküldési határideje: 2019. október 4.
Mindszenty szoboravatás és szentelő, valamint Mindszenty Emlékérem átadó

Petőfiszállás-Pálosszentkút kegytemploma 
2019. március 23. 10:30

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép