Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Végső búcsú Tiszaalpár polgármesterétől
2009. szeptember 19.

Péntek délután a tiszaújfalui temetőben helyezték végső nyugalomra Bodor Ferencet, Tiszaalpár nagyközség polgármesterét, aki szeptember 6-án szenvedett súlyos balesetet a helyi crosspályán. A mostoha időjárás ellenére több mint ezren kísérték utolsó útjára Bodor Ferenc polgármestert.

A mostoha időjárás ellenére több mint ezren kísérték útjára Bodor Ferenc polgármestert. A szertartáson – melyet Kéri Vencel, plébános celebrált – a közvetlen hozzátartozók, rokonok, barátok és a helybeliek mellett Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a nagyközség országgyűlési képviselője, Bányai Gábor, a Bács-Kiskun megyei Közgyűlés elnöke, továbbá számos település polgármestere, jegyzője és intézményvezetője is részt vett.


A nagyközség vasárnap elhunyt első emberét ravatalánál a helyi önkormányzat nevében dr. Csernus Tibor alpolgármester búcsúztatta. Lezsák Sándor, Tiszaalpár országgyűlési képviselője méltató beszédében hangsúlyozottan szólt Bodor Ferenc ötletgazdagságáról és arról a fáradhatatlanságról, amellyel a település közösségének javát igyekezett szolgálni megválasztása óta. A politikus Kosztolányi Dezső Halotti beszéd című versének utolsó soraival zárta búcsúztatóját: „…Úgy fekszik ő, ki küzdve tört a jobbra, / mint önmagának dermedt-néma szobra. / Nem kelti föl se könny, se szó, se vegyszer. / Hol volt, hol nem volt a világon egyszer.”


Harmadikként a főváros XXII. kerületében működő Budafoki Képzőművészkör képviseletében Munkácsi Károly, szobrászművész szólt az elhunyt polgármester sokoldalúságáról, képzőművészeti tevékenységéről. Arról a lelkesedésről, mellyel annak idején megalapította a Tiszaalpári Képzőművészeti Alkotótábort, melynek munkájában festőművészként maga is aktívan részt vett.


kis-kunsag.hu

 


Képtár


Nemzeti Fórum Piknik Petőfiszálláson
2018. július 6.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek

Budapest, Polgárok Háza
2018. május 16. 18.00 óra

Kölcsey Kör: A migrációról – másként

Kecskemét, Hírös Turisztikai Központ
2018. április 26. 18.00

Kölcsey Kör: Egymillió

Budapest, Polgárok Háza
2018. március 6. 18.00

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép