Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
X. Polgárőr Akadémia a Népfőiskolán
2016. december 17.

Az Országos Polgárőr Szövetség a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karával együtt 2016 decemberében megszervezte tízedik kurzusát, melyre a polgárőrségek egyesületi vezetőit, járási koordinátorait és a megyei szövetségek tisztségviselőit várták.

Itt kiemelt szinten készítették fel az aktuális közbiztonsági és bűnmegelőzési ismeretekből a megjelenteket, hogy minél több, magasan képzett önkéntes bűnmegelőző legyen a Polgárőrségnél.

A 4 napos képzés végén minden résztvevő, egy vizsga keretén belül számot tett tudásáról. Idén az összes résztvevő, mintegy 60 fő sikeresen tette le a záró vizsgát.

X. Polgárőr Akadémia a Népfőiskolán

Dr. Major Róbert r. ezredes PhD, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi kara Közbiztonsági tanszékének vezetője elmondta, hogy a Polgárőr Akadémián komoly felkészülés, a legfelsőbb szintű képzés zajlik. Mint mondta: A 25 éves polgárőrség nagyon nagy fejlődésen ment keresztül. Önmagában az, hogy egy ilyen Önkéntes társadalmi szerveződés  kialakítja saját képzési rendszerét, és csak olyan polgárőröket enged oda az utcára konkrét feladat ellátására, akikről tudja, hogy számot adtak a tudásukról, ez már nagy dolog.

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke a rendezvényen elmondta, hogy a Lakiteleki Népfőiskola és az OPSZ egy együttműködési megállapodást készít elő amelynek a lényege az, hogy a Lakiteleki Népfőiskola lehetőségeihez mérten segíteni fogja a jövőben a Polgárőr Szövetség működtetését.

X. Polgárőr Akadémia a Népfőiskolán

Az országgyűlési képviselő gratulált az oklevelek megszerzéséhez, és kifejtette, hogy örülne annak, ha a jelenlévő polgárőrök másokat is ösztönöznének a tanulásra.

Dr. Túrós András, az OPSZ elnöke arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy mostanra már 320 polgárőr kaphatta meg a Polgárőr Akadémia Tanúsítványát.

X. Polgárőr Akadémia a Népfőiskolán

Mint mondta: A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi kara a garancia arra, hogy itt komoly előadások, komoly képzés folyik. Olyan ismereteket nyújtanak, amire tényleg szüksége van a polgárőrvezetőknek.

Az OPSZ elnöke hangsúlyozta, hogy véleménye szerint a Lakiteleki Népfőiskolának olyan üzenete, kisugárzása és szellemisége van, amely találkozik a polgárőrség eszméjével: azzal a hazafisággal, a nemzethez való tartozással vagy a határon túli magyarokkal való szolidaritással amelyet tulajdonképpen a polgárőrök is képviselnek. Ezért elmondta, hogy külön öröm volt számára, hogy a X. Polgárőr Akadémiát a Lakiteleki Népfőiskolán tarthatták meg.

Lizik-Varga Katalin

További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban

 


Képtár


Kásler Miklós miniszter előadása, valamint Megyer Márta és Kis-Tóth Ferenc kiállításának megnyitója
2019. június 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok II.
Budapest, Polgárok Háza
2019. április 10. 18:00
XIX. Lakiteleki Filmszemle
A nevezési lapok és a filmek beküldési határideje: 2019. október 4.
Mindszenty szoboravatás és szentelő, valamint Mindszenty Emlékérem átadó

Petőfiszállás-Pálosszentkút kegytemploma 
2019. március 23. 10:30

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép