Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
XI. Fedák Sári ulti-bajnokság, Mészáros Csaba emlékverseny
2017. november 2.

A Magyar Ultisok Országos Egyesülete, a Lakiteleki Népfőiskola Alapítvány és a Nemzeti Fórum Egyesület közös szervezésében 2017. október 29-én immár 11. alkalommal került megrendezésre a Fedák Sári Ulti-bajnokság, ami ez évben is egyben Mészáros Csaba emlékverseny volt.

Az ulti igazi „hungarikumnak” számít, ugyan hivatalosan még nem az, de köztudottan olyan tradicionális szórakozási forma, amely játék főként a magyarság körében terjedt el, és amit ápolni és népszerűsíteni kötelesség, igazi nemzeti kincs.

XI. Fedák Sári ulti-bajnokság, Mészáros Csaba emlékverseny

A magyarok, mondhatni nemzeti kártyajátékát, az ultit nem sokan játsszák, pedig emlékeinkben szinte mindannyiunknak van kötődése, hogy apáink, nagyapáink a hét bizonyos napján rendszeresen összegyűltek egy jó játékra. Emlékezhetünk még a főváros különböző helyszínein: Klauzál tér, Almássy tér, Köztársaság tér, a Városmajorban, valamint a Városligetben menetrendszerűen, napi rendszerességgel megjelenő ulti-kompániák látványára. Napjainkban csak elvétve találkozunk kártyázó társaságokkal, nyílt tereken főleg, de a Magyar Ultisok Egyesülete nem adja fel a népszerűsítést. A szervezet közreműködésével, ismét ulti-klubok és csoportok, egyesületek alakultak, ahol kulturált körülmények között zajlanak a játszmák, a rendszeresen ismétlődő kupákon és bajnokságokon a győzelem öröme, a dicsőség válik főszereplővé.

XI. Fedák Sári ulti-bajnokság, Mészáros Csaba emlékverseny

A XI. Fedák Sári ulti-verseny nagy népszerűségnek örvend, az idén is 85 kártyabarát gyűlt össze az ország minden pontjáról, a nevezők között találunk Nyíregyházáról és Zalaegerszegről érkezett versenyzőt is. A résztvevők között volt Dr. Balsai István alkotmánybíró, aki a MUOE hivatalos versenyei közül csak ezen a lakitelekin vett részt. A verseny győztese a kupán kívül megkapta a Mészáros Csaba emlékplakettet, valamint a Fedák Sári szobrot, amely vándordíj, a következő évben vissza kell hozni, az a játékos tarthatja meg, aki három évben is megnyeri a versenyt. Mészáros Csaba tragikus hirtelenséggel elhunyt fiatal történész, aki által a Lakiteleki Népfőiskolára került az ulti-verseny tizenegy évvel ezelőtt, felejthetetlen személyiségének ez a társaság is tisztelettel adózik. A vándorló Fedák Sári szobor a tizenegy év alatt már egyszer gazdára talált, immár a második alkotás van versenyen.

A XI. Fedák Sári ulti-verseny idei egyéni győztesei: 1. Bartus Gábor, 2. Gönzi József, 3. Malatinszki Csaba; és a csapatok közötti jelesek: 1. Esztergom, 2. Erzsébetváros, 3. Herend.

A teljes eredmény lista megtekinthető ide kattintva!

Gratulálunk a nyerteseknek!

 

További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban


Képtár


Kurultaj Kollégium a Népfőiskolán
2019. október 3-4.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Faluszépítő Társaskör XI. összejövetele
Időpont: 2019. december 17., 18 óra

Helyszín: Lakitelek, Művelődési ház
Zoboralja Értékfeltáró Kollégium Zárókonferenciája
Időpont: 2019. december 14., 10 óra

Helyszín: Pográny, Kultúrház
Képviselői fogadóóra Kiskunfélegyházán
Időpont: 2019. december 13., 16 óra

Helyszín: Polgármesteri Hivatal
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép