Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
XI. Fedák Sári ulti-bajnokság, Mészáros Csaba emlékverseny
2017. november 2.

A Magyar Ultisok Országos Egyesülete, a Lakiteleki Népfőiskola Alapítvány és a Nemzeti Fórum Egyesület közös szervezésében 2017. október 29-én immár 11. alkalommal került megrendezésre a Fedák Sári Ulti-bajnokság, ami ez évben is egyben Mészáros Csaba emlékverseny volt.

Az ulti igazi „hungarikumnak” számít, ugyan hivatalosan még nem az, de köztudottan olyan tradicionális szórakozási forma, amely játék főként a magyarság körében terjedt el, és amit ápolni és népszerűsíteni kötelesség, igazi nemzeti kincs.

XI. Fedák Sári ulti-bajnokság, Mészáros Csaba emlékverseny

A magyarok, mondhatni nemzeti kártyajátékát, az ultit nem sokan játsszák, pedig emlékeinkben szinte mindannyiunknak van kötődése, hogy apáink, nagyapáink a hét bizonyos napján rendszeresen összegyűltek egy jó játékra. Emlékezhetünk még a főváros különböző helyszínein: Klauzál tér, Almássy tér, Köztársaság tér, a Városmajorban, valamint a Városligetben menetrendszerűen, napi rendszerességgel megjelenő ulti-kompániák látványára. Napjainkban csak elvétve találkozunk kártyázó társaságokkal, nyílt tereken főleg, de a Magyar Ultisok Egyesülete nem adja fel a népszerűsítést. A szervezet közreműködésével, ismét ulti-klubok és csoportok, egyesületek alakultak, ahol kulturált körülmények között zajlanak a játszmák, a rendszeresen ismétlődő kupákon és bajnokságokon a győzelem öröme, a dicsőség válik főszereplővé.

XI. Fedák Sári ulti-bajnokság, Mészáros Csaba emlékverseny

A XI. Fedák Sári ulti-verseny nagy népszerűségnek örvend, az idén is 85 kártyabarát gyűlt össze az ország minden pontjáról, a nevezők között találunk Nyíregyházáról és Zalaegerszegről érkezett versenyzőt is. A résztvevők között volt Dr. Balsai István alkotmánybíró, aki a MUOE hivatalos versenyei közül csak ezen a lakitelekin vett részt. A verseny győztese a kupán kívül megkapta a Mészáros Csaba emlékplakettet, valamint a Fedák Sári szobrot, amely vándordíj, a következő évben vissza kell hozni, az a játékos tarthatja meg, aki három évben is megnyeri a versenyt. Mészáros Csaba tragikus hirtelenséggel elhunyt fiatal történész, aki által a Lakiteleki Népfőiskolára került az ulti-verseny tizenegy évvel ezelőtt, felejthetetlen személyiségének ez a társaság is tisztelettel adózik. A vándorló Fedák Sári szobor a tizenegy év alatt már egyszer gazdára talált, immár a második alkotás van versenyen.

A XI. Fedák Sári ulti-verseny idei egyéni győztesei: 1. Bartus Gábor, 2. Gönzi József, 3. Malatinszki Csaba; és a csapatok közötti jelesek: 1. Esztergom, 2. Erzsébetváros, 3. Herend.

A teljes eredmény lista megtekinthető ide kattintva!

Gratulálunk a nyerteseknek!

 

További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban


Képtár


A Héjjas-nyárfa árnyékában című könyv bemutatója
2018. szeptember 19.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Felhívás: Grillázs készítő verseny

Lakitelek Népfőiskola
Jelentkezési határidő:
2018. október 19.

Meghívó a RETÖRKI két új kötetének bemutatójára
Budapest, Polgárok Háza
2018. szeptember 3. 17.00
Tanévnyitó, harangszentelő és könyvtárátadó ünnepség

Csólyospálos
2018. szeptember 2. 17.00

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép