Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Ízelítő az Isten teremtette világ csodáiból
2013. március 21.

Egyedül Te vagy az Isten címmel jelent meg Szász András új kötete. A fotókkal gazdagon illusztrált imádságos könyv első bemutatóját március 20-án, szerdán, az esti szentmise után tartották a félegyházi Ótemplomban.

Ízelítő az Isten teremtette világ csodáiból

Talapka István apát-plébános megindítóan szép, személyes gondolatokkal ajánlotta a jelenlévők figyelmébe a helyi alkotók munkája nyomán megjelent kötetet.

– Tudom a magam életéből, hogy az Istennel való kapcsolat mélységes titok. Amikor fiatalemberként megkérdezték tőlem, miért akarok pap lenni, meg tudtam mondani másoknak is, hogy mi vonz Isten felé. Most, hogy 37 éve szolgálom az Urat és az ő népét, egyre kevésbé tudom megfogalmazni mások számára azt, ami bennem él Istennel való szeretetkapcsolatomból. Nem azért, mert titok. Csak éppen annyira személyes és mély, hogy rejtetté vált. Szívből kívánom, hogy a könyvben összegyűjtött fohászok és imádságok segítsenek minden olvasót gondolatai szavakba öntésében, hogy elmondhassák, elsuttoghassák, akár ha némán is, amit a szívük diktál.

Ízelítő az Isten teremtette világ csodáiból

Lezsák Sándor, az országgyűlés alelnöke az imával és az alkotókkal kapcsolatban osztotta meg gondolatait a megjelentekkel. Emlékeztetett arra, hogy a felsőbb hatalmakhoz való könyörgés az ember legősibb igényeinek egyike: már a legkorábban ismert kultúrák írásbeli emlékei megőrizték az adott kor imádságait. A keresztény ima jellegzetességeit összefoglalva az országgyűlés elnöke kiemelte: nem kérheti más kárát, nem szólhat anyagi javakért, és nem ment fel a cselekvés alól. „Istenhez imádkozni kell, de a parthoz éréshez evezni.” – idézte Tolsztojt.

Ízelítő az Isten teremtette világ csodáiból

Lezsák Sándor elismerően szólt az alkotókról: Szász Andrásról – aki mint mondta, erdélyiként félegyházivá lett – és az újságíróként közismert Vajda Piroskáról. Kiemelte a képek és az imádságok mesteri összhangját, ami szerinte „csodát tett a könyvvel”.

Ízelítő az Isten teremtette világ csodáiból

Vajda Piroska beszámolt arról, hogy ő elsősorban imagyűjtéssel és az anyagi háttér előteremtésével segítette a könyv megjelenését, és ezúton is köszönetet mondott a támogatóknak. Bejelentette azt is, hogy az eladásból származó teljes bevételt jótékonysági célokra fordítják.

Ízelítő az Isten teremtette világ csodáiból

Ízelítő az Isten teremtette világ csodáiból

Szász András hitet és örömöt kívánt a könyv lapozgatásához, melyben a fohászok mellett – az illusztrációként használt fotók segítségével – az Isten teremtette világ gyönyörűségeiből is ízelítőt kap az olvasó.  Mint mondta, a könyv megszületéséhez a legerősebb hátteret maga a jóisten adta, akihez a könyvben szereplő imák többsége szól. Kiemelte továbbá az egyház, azon belül a félegyházi Sarlós Boldogasszony Plébánia, és Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnökének támogatását. Háláját fejezte ki mindenkinek, aki anyagi áldozattal, a könyv megvásárlásával, vagy éppen a megjelenés felett érzett örömével hozzájárult a sikerhez.

Ízelítő az Isten teremtette világ csodáiból

 

A könyv támogatói:

  • Lezsák Sándor
  • dr. Garai István Levente
  • dr. Nemes-Nagyné Meizl Tünde
  • Meizl Ferenc
  • Helfrich Márton
  • Bács-Ép-Generál Kft.: Bartos Szilvia és Vidéki Zsolt
  • Előszer Kft.: Seres József
  • Fornetti Kft.: dr. Szabó József
  • Megaprofil Magyarország Kft.: Csányi József

Tóth Tímea

(Forrás: Kis-Kunság.hu)


Képtár


Magyar Szemmel Emlékülés Lakiteleken
2019. március 30-31.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok II.
Budapest, Polgárok Háza
2019. április 10. 18:00
XIX. Lakiteleki Filmszemle
A nevezési lapok és a filmek beküldési határideje: 2019. október 4.
Mindszenty szoboravatás és szentelő, valamint Mindszenty Emlékérem átadó

Petőfiszállás-Pálosszentkút kegytemploma 
2019. március 23. 10:30

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép